Teferič čulima – Autentična priča prožeta sinergijom mladih

Voljela bih opet da vidim Sarajevo. Znam da neće biti lijepo kao prije jer sada gledam odraslim očima.

Oh, voljela bih da opet vidim Sarajevo! A posebno tebe u njemu i da ti pričam sarajevski u haustorima rock pjesama, da se izgubimo među rukotovorinama i da ti pokažem kako se tamo pije kafa.

Koliko truda treba za jedan mlin za kafu? Da pitamo zanatlije ili da slušamo otkucaje ruku po srebreninama i da sami skontamo šta je to teferič čulima u srži našeg srca.

foto: @fotko_ja

Voljela bih da opet vidim moje Sarajevo. Jednom kad bude sunčano među golubovima da prođemo oprezno, kroz granape Sarajeva da ne propustimo ni takt umjetnosti i uloženog truda u izradama smisla i sve mirise pita.

Ljude što žure po uskim ulicama i lijepe putene sarajevske žene, stil, vazduh i da se napijemo izvorske vode s Vratnika, iako je musluk česma presahla…zamišljat ćemo što god da je istorija.

foto: @samografie

I još nešto, da me zagrliš na vrhu grada, tamo iznad gdje asfalt spava, a gdje počinje pogled na dole, na grad mojih korijena. I noć neka dođe, prećutaćemo do zore svu ljepotu tog zadovoljstva, jer tamo je davno jedna tužna majka presahla srcem, ostavivši svoj grad da je vječno čeka.

Oh, voljela bih da opet vidim Sarajevo, kao i moja majka!

Sve te priče: @sveteprice_bih

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.