Matinee je francuska riječ koja ima više značenja

Matinee je francuska riječ koja ima više značenja. Prije svega, odnosi se na period od svanuća do podneva, dakle prijepodne, ali označava i zabavu, party, predstavu, u suštini koncept dnevne zabave, koja nerijetko zna i nastaviti do ranih jutarnjih sati.

Matinee zabave su dobile takvo ime upravo kako bi se naglasilo da je riječ o dnevnoj zabavi, a u to može spadati žurka, okupljanje i druženje uz hranu i piće, pa čak i dnevni koncert određenog muzičara, DJ-a ili benda.

Za dnevne zabave važe mnoge stvari koje se odnose i na noćne a to su muzika, druženje, đuskanje, piće i dobra lokacija, kao glavni faktori koji moraju biti uključeni u dobar provod.

Ovakve zabave obično počinju poslijepodne, ili u večernjim časovima, a završavaju se oko ponoći, dok se after istih nastavlja u klubovima.

Matinee party su najatraktivniji tokom ljeta, posebno ako su na lokacijama iznad grada ili nekoj drugoj otvorenoj lokaciji u samom centru grada, kao što su Muzej Književnosti ili “Kišobran bašta” Hotela Bosnia,  gde ljudi mogu uživati u predivnim ali ponekad i neobičnim lokacijama.

Matinee zabave koje se organizuju na otvorenim lokacija i u klubovima sve češće postaju opcija mladih, s obzirom da je mnogo lakše doći i vratiti se kući, manja je gužva, a zabava je podjednako dobra kao i prilikom bilo kog drugog noćnog izlaska.

Dnevne žurke su postale izuzetno popularne širom svijeta, a samim tim i kod nas, jer je kvalitetan provod nešto po čemu smo svuda prepoznatljivi. Benefit žurke tokom dana jeste bolja organizacija, lakši dolazak do bilo koje lokacije, mnogi će navesti i bezbijednost, a ima i onih kojima je najbolje to što će kući doći u pristojno vreme.

Ipak, nekima će matinee biti odlično zagrijavanje za nastavak zabave i posjetu naših aftera koji se nastavljaju na drugoj lokaciji nakon dnevne varijante. Bilo kako bilo, novi koncept provoda zaista se lako podvukao pod kožu, i pokazao se kao izuzetno popularan i atraktivan način da se tokom dana zabavite sa društvom.

Galerije prethodnih i informacije o narednim zabavama mozete pogledati ovdje

Za vrijeme Sarajevo Film Festivala ekipa Sarajevo Matinee za vas je pripremila najbolji provod u posljednja 3 festivalska dana. Provedite festivalske dane uz koktele, dobro raspoloženje i pažljivo odabranu muziku! 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.